Nadzienie marcepanowe do pączków – przepis

Składniki:

  • 250g masy marcepanowej
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 50g śmietany kremówki 30%
  • 50g śmietany kremówki gęstej 36% ( np. Piątnicy)

Wykonanie

Wydrążony z pączków miąższ włożyć do naczynia miksującego, dodać śmietanę 30%, kardamon i masę marcepanową – wymieszać 10 sec/ obroty 3,5.

Następnie zgarnąć składniki, dodać śmietanę 36% i ponownie wymieszać 10 sec/ obroty 3,5.

Wydrążone pączki wypełnić masą marcepanową.


ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ?

Umów się ze mną na prezentację.

Dojeżdżam do klientów w KrakówZielonkiMichałowice,  Trzebinia, Chrzanów, Wieliczka, Skawina,    OlkuszSkała, Brzesko, Bochnia,   Tarnów,   Nowy Targ, Zakopane,  Myślenice,  Niepołomice,   Katowice,   Kielce,  Chorzów , województwo małopolskie, województwo śląskie, Cała Polska online.

Przedstawiciel Handlowy Thermomix Iwona Mendel-Pierzchała

Zadzwoń: 502-358-059



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *