Nadzienie marcepanowe do pączków – przepis
Składniki:
- 250g masy marcepanowej
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 50g śmietany kremówki 30%
- 50g śmietany kremówki gęstej 36% ( np. Piątnicy)
Wykonanie
Wydrążony z pączków miąższ włożyć do naczynia miksującego, dodać śmietanę 30%, kardamon i masę marcepanową – wymieszać 10 sec/ obroty 3,5.
Następnie zgarnąć składniki, dodać śmietanę 36% i ponownie wymieszać 10 sec/ obroty 3,5.
Wydrążone pączki wypełnić masą marcepanową.
ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ?
Umów się ze mną na prezentację.
Dojeżdżam do klientów w Kraków, Zielonki, Michałowice, Trzebinia, Chrzanów, Wieliczka, Skawina, Olkusz, Skała, Brzesko, Bochnia, Tarnów, Nowy Targ, Zakopane, Myślenice, Niepołomice, Katowice, Kielce, Chorzów , województwo małopolskie, województwo śląskie, Cała Polska online.
Przedstawiciel Handlowy Thermomix Iwona Mendel-Pierzchała
Zadzwoń: 502-358-059