Sałatka ziemniaczana do grilla i mięs

Składniki:

  • 500-800 g ziemniaków
  • 3-4 średnie ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 2 gałązki świeżego koperku
  • zielona cebulka

Wykonanie:

  1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie (uważać by nie rozgotować – nie mogą się rozpadać). Ostudzone ziemniaki pokroić w grubą kostkę (1-1,5 cm).
  2. Ogórek przekroić na pół i pokroić w 3 mmplasterki (półksiężyce).
  3. Cebulę przekroić wzdłuż na ćwiartki i cieniutkie piórka.
  4. W misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i dodać ziemniaki, ogórek, cebulę.
  5. Wszystko wymieszać delikatnie a po wierzchu posypać pokrojonym koperkiem i zieloną cebulką.

Podawać na zimno do mięs, grilla czy, zapiekanego pieczywa.


Więcej informacji o urządzeniu Thermomix -> kliknij tutaj
Aktualne promocje -> kliknij tutaj

Galeria -> kliknij tutaj

Facebook -> kliknij tutaj



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.