Gofry z Thermomix – na krupczatce przepis

Składniki:

  • 280 g mąki krupczatki
  • 2 jajka
  • 330g wody gazowanej
  • 100 g oleju rzepakowego
  • 30 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru pudru waniliowego z TM, mocno aromatyzowany
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
  1. Rozgrzać mocno gofrownicę.
  2. Wszystkie składniki odważyć do naczynia i ustawić na Thermomixie czas 45sec / obroty 6.
    • Od razu po zmiksowaniu ciasta piec gofry, by wyszły puszyste.
    • Ciasto nie może leżakować ! (Dla zrobienia większej ilości gofrów ciasto lepiej przygotować ponownie, ponieważ proszek do pieczenia przestanie być aktywny).
    • Wylewać odpowiednie porcje ciasta na mocno rozgrzaną gofrownicę i piec około 5-6 min. Nie wolno otwierać gorfownicy w trakcie pieczenia (najwcześniej po 4-5 min) – zrób u siebie próbę.
      (U mnie moc gofrownicy nastawiam na max/ 5).
    • Upieczone gofry układać na kratę lub stojak pionowo (do odparowania), aby nie zmiękły.

    Wskazówki:

    Nie przegap nowości i zobacz więcej:
    https://thermomiprzedstawiciel.pl/
    https://thermokuchnia.pl/

     


    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *