Chleb Tostowy domowy – przepis
Chleb tostowy – przepis na domowy puszysty chlebek, który składa się z kilku prostych składników, bez chemii, polepszaczy smaku i konserwantów. Idealny na różnego rodzaju tosty opiekane, zapiekane i grzanki i sandwiche.
Składniki:
- 500 g mąki pszennej przesianej
- 240 g wody
- 15 g drożdży świeżych
- 5 g cukru
- 5 g soli
- 35 g masła
Wykonanie:
Formę keksową wyłożyć papierem.
Wszystkie składniki wyrabiać do połączenia (Thermomix – Tryb wyrabiania ciasta 3 min). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 3 równe części, uformować każdą w kształt kuli i ułożyć w keksówce jedna za drugą. Ostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na kolejną godzinę.
Po wyrośnięciu chleb włożyć do nagrzanego do 180 C piekarnika.
Piec 30 min.
ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ?
Umów się ze mną na prezentację.
Dojeżdżam do klientów w Kraków, Zielonki, Michałowice, Trzebinia, Chrzanów, Wieliczka, Skawina, Olkusz, Skała, Brzesko, Bochnia, Tarnów, Nowy Targ, Zakopane, Myślenice, Niepołomice, Katowice, Kielce, Chorzów, województwo małopolskie, województwo śląskie, Cała Polska online.
Przedstawiciel Handlowy Thermomix Iwona Mendel-Pierzchała
Zadzwoń: 502-358-059