Krem raffaello do pączków:

Krem raffaello do pączków:

Otwórz w cookidoo przepis na krem budyniowy (creme patissiere)

Bazując na krokach przepisu na creme patissiere wykonać krem raffaello w następujący sposób:

Składniki:

  • 1 laska wanilli
  • 400 g mleka kokosowego
  • 100 g mleka
  • 70g cukru
  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 60 g mąki pszennej
  • 150 g białej czekolady

Sposób przygotowania:

1. Laskę wanilli przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać miąższ i ziarna. Pusty strąk wyrzucić ( lub wykorzysać do ekstraktu waniliowego).

2. Do naczynia miksującego wlać mleko, mleko kokosowe, dodać cukier, mąkę, jajko żółtka, miąższ i ziarna wanilli, uruchomić tryb Zagęszczanie (z panelu trybów) /100C. Przelać do miseczki, dodać połamaną czekoladę, zamieszać i pozostawić do całkowitego ostudzenia i zgęstnienia ( przykryć folią spożywczą).

Zimnym kremem szprycować pączki.

Resztę wykorzystać do smarowania pączków.

Na posypkę użyć wiórków kokosowych.

Smacznego!