Chleb Tostowy – przepis domowy

Chleb tostowy – przepis na domowy puszysty chlebek, który składa się z kilku prostych składników, bez chemii, polepszaczy smaku i konserwantów. Idealny na różnego rodzaju tosty opiekane, zapiekane i grzanki i sandwiche.

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej przesianej
  • 240 g wody
  • 15 g drożdży świeżych
  • 5 g cukru
  • 5 g soli
  • 35 g masła

Wykonanie:

Formę keksową wyłożyć papierem.

Wszystkie składniki wyrabiać do połączenia (Thermomix – Tryb wyrabiania ciasta 3 min). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 3 równe części, uformować każdą w kształt kuli i ułożyć w keksówce jedna za drugą. Ostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na kolejną godzinę.

Po wyrośnięciu chleb włożyć do nagrzanego do 180 C piekarnika.

Piec 30 min.


ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ?

Umów się ze mną na prezentację.

Dojeżdżam do klientów w KrakówZielonkiMichałowice, Trzebinia, Chrzanów, Wieliczka, Skawina, OlkuszSkała, Brzesko, Bochnia, Tarnów, Nowy Targ, Zakopane, Myślenice, Niepołomice, Katowice, Kielce, Chorzów, województwo małopolskie, województwo śląskie, Cała Polska online.

Przedstawiciel Handlowy Thermomix Iwona Mendel-Pierzchała

Zadzwoń: 502-358-059



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.